Welkom op de Homepage van            Theo en Annette Pieterman  
Introductie Donau cruise 2016 Adriatic Dreams 2015 RHS Costa 2013 Ryndam 2012 RHS fjorden 2011 Cappadocie 2011 Caribean 2010 RHS Baltic 2009 Noorwegen 2008 Cuba 2007 Cruise 2007 Vietnam 2006 India 2005 Mexico 2004 Costa Rica 2003 Nepal Millenium Gastenboek
Om de twee jaar organiseren we voor de Nederlandse en Belgische Red Hat Society een cruise. Een  uitgelezen mogelijkheid om het leven op zee met zo een magnifiek cruise schip eens in je leven mee te  mogen maken  Op donderdag 28 mei 2015 gingen ruim 70 dames mee met de Zuiderdam van de Holland America  Line, een chique cruiseschip onder Nederlandse vlag van één van de grootste rederijen van de wereld.   Ook dit boottripje was er weer één uit duizenden.  Het is trouwens alweer de vierde keer dat we de boot  nemen met de Red Hat Society.  Onze vierde cruise… help!  Verslaving?  Vast!  We moeten het maar  eens de dokter vragen waar het allemaal vandaan komt.  Want echt, het ís verslavend.  Elke keer als we  thuis komen, willen we weer.  De boot op, de zee op, weg.  Het heeft misschien te maken met het feit dat  de wereld hier tijdelijk niet bestaat.   Een geweldige ervaring om op zo een manier het ruime zeesop te kiezen voor een fabelachtige reis.  Verwend worden en 's morgens weer wakker worden in een andere haven om mooie dingen te zien,  maar om dat samen te doen met dames van de Red Hat Society is een feest, dat we niet snel meer zullen  vergeten.
Op woensdag 27 mei 2015 waren vele dames al te  vinden in het Airport Hotel Rotterdam, om de  volgende ochtend vroeg met het vliegtuig naar Rome  te vertrekken. Onderweg al dolle pret en het leek wel  een schoolreisje zoals in vroeger jaren.   Eenmaal aangekomen op de luchthaven Fiumicino  van Rome, had de Holland America Line keurig een  bus geregeld om tijdig vervoerd te worden naar de  cruisehaven Chivitavecchio, dat toch een kleine 90  km is verwijderd van de airport.  
Het was al weer de 4e keer, dat we zo een cruise voor de Red Hat Society organiseerden, waarbij niet alleen het aanlopen van leuke havens centraal staat, maar ook het vieren van exclusieve Red Hat Society feestjes op zo een waanzinnig mooi schip, zoals onze bon- voyage party, de galacocktail, het galadiner, onze exclusieve Royal Dutch High Tea en niet te vergeten de Fancy Red Hat Parade.
De aankomst in Venetie was adembenemend. In de ochtend voeren we vlak onder  het San Marco plein, langs de oude stad op weg naar de cruiseterminal. De eerste  dag konden we ook nog deze stad bezoeken met het schip als hotel om pas de  volgende dag te ontschepen. Velen van ons hebben nog een extra nacht in een  Venetiaans hotel bijgeboekt en hadden zodoende nog een extra mogelijkheid om  deze fantastische stad te bezichtigen om pas op dinsdag 9 juni 2015 naar huis te  vliegen. Duizenden foto's zijn er gemaakt op deze reis en die vertellen vaak veel meer dan  woorden kunnen zeggen !!!  
Een geweldige ervaring om op zo een manier het ruime zeesop te kiezen voor een fantastische 11 daagse reis naar Messina (Sicilie),  Valletta (Malta), Argostoli (Griekenland), Corfu (Griekenland), Dubrovnik (Croatie), Kotor (Montenegro), Korcula (Croatie), Split  (Croatie) om te eindigen in Venetie (Italie).