Welkom op de Homepage van            Theo en Annette Pieterman  
Introductie Donau cruise 2016 Adriatic Dreams 2015 RHS Costa 2013 Ryndam 2012 RHS fjorden 2011 Cappadocie 2011 Caribean 2010 RHS Baltic 2009 Noorwegen 2008 Cuba 2007 Cruise 2007 Vietnam 2006 India 2005 Mexico 2004 Costa Rica 2003 Nepal Millenium Gastenboek
Rondreis Viva Mexico  2004
In december 2004 hebben we een hele leuke en  verassende reis gemaakt naar Mexico met Fox  Vakanties. De rondreis ging van Mexico City via Pueblo  naar Vera Cruz, Villahermosa, Palenque, de Watervallen  van Aqua Azur, San Cristobal de las Casas, het  indianendorp San Juan de Chamula, Oaxaca, Taxco en  eindigde in het zonovergoten strandparadijs Acapulco.   In tegenstelling tot veel andere reizen naar onder meer  Yucatan ligt het accent van deze reis niet alleen op het  bezoeken van archeologische sites, maar zijn er ook  enorm veel andere dingen te zien in oud-Spaanse steden  zoals Pueblo, Oaxaca, San Cristobal de las Casa en  Taxco. Een ervaring op zichzelf.  
Toen we 's avonds met het vliegtuig in Mexico City aankwamen, kreeg je al vanuit het lucht een schitterend  uitzicht met de vele lichtjes en de enorme grootte van deze stad. In de stad zelf heerst een gezellige drukte en  bezochten we de nieuwe en oude basilieken van de in Mexico heilige maagd van Maria de Quadaloupe. Ook  het grote centrale plein "het Zocalo" was indrukwekkend. Even buiten de stad bevindt zich het archeologische  tempel-complex Teotihuacan met zijn beroemde zonnetempel.   Op weg naar de havenstad Veracruz hebben we in Pueblo de Dominicaner Kerk bewonderd, die we als een de  mooiste ter wereld zullen herinneren. De avond doorbrengen op het grote centrale plein van Veracruz is een  belevenis vol met mariachi- en marimbamuziek.   De wegen in Mexico zijn uitstekend en ook onderweg is er enorm veel te zien.   In Villahermosa bezochten we het La Venta Park, waar men een uitstekend indruk krijgt van de oude Olmteken  cultuur. Palenque heeft een der mooiste Maya tempelcomplexen van Mexico, dat deels nog overwoekerd wordt  door het oerwoud.   San Cristobal de las Casas en de daarbij in de omgeving liggende indianendorpjes geven een goede indruk hoe  tegenwoordig de indianen in hun bestaan voorzien. Een wandeling bij de watervallen van Aqua Azur doet de  mens goed en is weer eens wat anders dan tempeltjes bekijken.   Net zo een verademing is een boottocht door het Cannyon de Sumidero met zijn overweldigende natuur en  rotsen, die soms wel duizend meter omhoog rijzen.   In plaatsen zoals Oaxaca en Taxco komt men eigenlijk tijd tekort om de heerlijke oude Spaanse cultuur op te  kunnen snuiven. Schitterende plaatsjes !!   Onze reis eindigde in Acapulco, waar we kozen voor een extra week verlenging om bij te komen van een toch  wel vermoeiende reis. Wel raden we een ieder te boeken voor het uitstekende Crown Plaza Hotel met  fantastische strand en zwembaden voorzieningen en uitstekende restaurants. Dit hotel biedt ook tegen een  betaalbare prijs een "all inclusief arrangement" aan, dus geen verassingen bij het eten en de nodige drankjes.