Welkom op de Homepage van            Theo en Annette Pieterman  
Introductie Donau cruise 2016 Adriatic Dreams 2015 RHS Costa 2013 Ryndam 2012 RHS fjorden 2011 Cappadocie 2011 Caribean 2010 RHS Baltic 2009 Noorwegen 2008 Cuba 2007 Cruise 2007 Vietnam 2006 India 2005 Mexico 2004 Costa Rica 2003 Nepal Millenium Gastenboek
Ontdekking naar de Canarische Eilanden
Op 16 april 2012 scheepten we ons in Rotterdam in voor een 20 daagse  reis op de Ryndam naar de Canarische eilanden met het idee op naar  het zonnige zuiden.  
Het gezegde april doet wat het wil, is op onze reis wel heel toepasselijk geweest. Al in Rotterdam  hadden we te maken met omstuinig weer en was het geen pretje om het altijd leuke vertrek aldaar aan  dek mee te mogen maken. Gelukkig is er op zo een groot cruise schip altijd wel een andere manier om  je dagen leuk en gezellig te maken.  
De eerste paar dagen werd het weer alleen maar  slechter en in Dover besloot de kapitein om daar  zelfs een dag extra te blijven liggen omdat in de Golf  van Biskaje golven van wel 10 tot 12 meter hoog  voorspeld werden. In Dover de wal opgaan bestond  uit een poging om naar de uitgang van de terminal te  gaan om daar in rap tempo weer te besluiten om aan  boord terug te keren.  
Een goede beslissing van de kapitein om een dag te wachten, want al hield het qua temperatuur niet  over, het weer werd zienderogen beter. Omdat zo een groot cruise schip is uitgerust met stabilatoren,  merk je weinig van de golven en kwamen we zonder problemen aan in Lissabon. Een heerlijke stad om  te verkennen.
Vervolgens deden we ook nog Funchal (Madeira), Santa Cruz (Tenerife), Las Palmas (Gran Canaria), Arrecife (Lanzarotte),  Casablanca (Marokko), Cadiz (Spanje) en Portimao (Portugal) aan voordat we weer terug keerden in Rotterdam.   En al kon er wel wat meer zon zijn, we hebben toch wel genoten van deze reis. Je moet er niet aan denken om met slecht weer op  slechts één plek te zitten en geen kant uit te kunnen, terwijl een schip altijd verder gaat naar weer een nieuwe bestemming.  
m.s. Ryndam